Tijdens de puppycursus coach ik u individueel gedurende 5 lessen, waarbij ik u inzichten geef in alle facetten van het opvoeden van een hond en het effect van uw gedrag en de omgeving op uw pup. 

Tijdens de eerste les thuis bespreken we o.a. de dagelijkse omgang, het zelfstandig maken, gebruik van de bench, zindelijkheidstraining en is er uiteraard ruimte voor het stellen van vragen. De overige lessen vinden plaats op een plek waar uw pup los kan lopen en neem ik met u door hoe de ontwikkeling tot nu verloopt.

 

Onderwerpen als 'hondentaal' versus 'mensentaal', het terugroepen van de pup, interactie tussen honden onderling, de puberteit en het voorkomen van gedrag zoals opspringen of achterna jagen van joggers, fietsers, etc. zullen aan bod komen. Ik train in losloopgebeid De Hoge Dijk, Eiland 1 bij Vinkeveen of in Het Amsterdamse Bos (een andere locatie kan in overleg).

De laatste les wordt gepland tijdens de puberteit, omdat er dan vaak een terugval te zien is op het gebied van gehoorzaamheid of zelfstandigheid. Tijdens alle lessen staan uiteraard uw vragen centraal.

De lessen zijn op afspraak, overdag op een doordeweekse dag met vaak tussenpozen van 2 a 3  weken. De lessen zijn verspreid tot en met de puberteit om hiermee terugval of ontstaan van gedragsproblemen zoveel mogelijk te kunnen opvangen.

De leeftijd van de deelnemende hond moet tussen de 2 en 6 maanden liggen en uw hond dient ingeënt te zijn. 

Heeft u vragen dan kunt u altijd contact opnemen via het 

 

Op alle afspraken, overeenkomsten en werkzaamheden zijn de                                         van toepassing